Sparkad för en mössa

2010-01-22 av neocreo

Aftonbladet rapporterar om en kille som blev sparkad pga sin mössa.

Enligt vad jag kan utläsa så har inte förskolan han jobbade på en chans. Visst gick han på timmar, och helt andra regler gäller då, men maken till sunkighet av chefen på skolan får man nog leta efter.

Till vanlig hyfs hör ju att man faktiskt kommunicerar, som t ex ”Du, jag såg din bild på Facebook. Det stod ”Porn Star” på den. Kan du byta bild, för jag är rädd att några föräldrar kan se den om de söker på ditt namn”.

Det som man inte gör är att komma med dolda påsteåenden som ”Vi har varit inne och kollat din facebooksida och med anledning av bilden som finns på dig måste vi avsluta vårt samarbete omedelbart. Med den där mössan kan man aldrig vara säker”.

Hur ska man tolka det sistnämnda? ”Vi tror att du är pedofil”.

Jag är inte mållös, men jag kan inte säga något snällt, så då har jag lärt mig att man ska hålla tyst.

Å andra sidan är detta min blogg, så jag tänker säga vad sjutton jag vill.

Aftonbladet säger inte namnet på förskolan – det var ju snällt – Frilufts Förskolor AB heter de visst. En enkel sökning på VD Peter Wallebo gav mig det resultatet.

Om jag vore förälder, och fick reda på sån dålig behandling av någon – och att en tydligen omtyckt förskollärare har ombetts dra åt helskotta på grund av en facebook bild – då skulle jag tänka efter en eller två gånger om jag ville betala dessa människor dyra barnpassningspengar.

Annonser
%d bloggare gillar detta: