Beslagta lagliga droger, och lås in de som inte brutit mot lagen

2010-06-10 av neocreo

Aftonbladet berättar att ett lagförslag har lagts av folkhälsominister Maria Larsson (KD). Okej, Aftonblaskan är inte den mest förtroliga av källor men ändå.

Förslaget går ivarjefall ut på att ”Tull och polis ska få rätt att beslagta droger som ännu inte är klassade som olagliga.”

Jag svär, att det verkar som att när folk omöjligen kan sjunka lägre i min aktning , så jajamen, de går igång på något nytt, sparkar dig i kulorna och smetar bajs i ansiktet.

Visst visst visst, det är för att kämpa mot den faaaaaaaaaarliga narkotikan!! Och då ska polis och tull ha rätt att godtyckligt beslagta substanser som är lagliga? För att sedan vänta på ifall i någon framtid efter att Buck Rogers ha tinats upp och preparatet förklaras olagligt?

Jag måste bara säga att jag själv tycker doping är idiotiskt, missbrukardrogning är bortkastad tid men rekreationsanvändning av droger  faktiskt är något som är upp till individen.

Jajamen, jag är en sån där faaaaaaarlig ”drogliberal” som din mamma varnade dig för. Drogliberal förresten verkar användas av förbudsivrarna som – håll i dig – ett skällsord. Många som stödjer Sveriges nolltolerans mot droger antyder sedan i nästa mening att man antingen är missbrukare, eller bör skickas på statlig sanktionerad hjärntvätt genom att titta på Big Brother och Schlager SM i tre veckor tills dess man håller med om Sveriges dödfödda drogpolitik. Sedan räknar de ner klockan tills fredag klockan 18.00 då de öppnar en ny lådvin och ringer sin kompis för en dunk HB så att helgen inte blir förstörd. För på måndag är det dags att högst dricka en jävla lättöl, och leva på knäckebröd utan smör tills nästa helg.

Fy fan rent ut sagt, era jäkla dubbelmoraliserande Svenssonjävlar.

Vet ni varför jag är förbannad? Jag brukade VARA som dom –  ett hjärntvättat får som var LIVRÄDD för att bli en ”knarkare”. För det blev man om man rörde narkotika – alla droger ej sanktionerade av staten. Japp det är skitlätt att skylla på langare och pundare, och de stackars satar som har problem med missbruk. De är äckliga as som ska skylla sig själva och inte ta av våra skattepengar till sitt jäkla missbruk. För det går inte att bruka droger, man kan bara missbruka.

Till skillnad mot de flesta Svenskar, speciellt av politiker sort, har jag ALDRIG och kommer ALDRIG sticka under stolen med mina erfarenheter av droger.

Och jag öppnade mitt sinne för möjligheten att det jag hade fått itutat sedan småskolan var överdrivet i bästa fall, och i värsta fall ren skär jävla lögn.

För de som är intresserade – här är min erfarenhet:

 • Marijuana gör dig inte psykotisk, mordisk eller sexuellt okontrollerbart. Det är propaganda som användes för att avstävja bruket av hampa för användning till både tyg, rep och drogproduktion. Inte kemiskt beroende, utan risken ligger hos folk som är psykologiskt betingade för sina beroenden. Främst lanserat av bomullsproducenter och rasister i USA efter förbudstidens anstormning av denna då lagliga drog. Jag måste skriva mer om detta någon gång, men det finns en uppsjö med andra artiklar om ni orkar googla detta, och massor av filmer om det också.
 • Piller – komplett bortkastat om du inte vet vad du stoppar i dig. Det kan vara laxermedel, en värktablett eller något som får snoppen att trilla av. Här är ett råd jag lärde mig vid fem års ålder – om du inte vet var det har varit, stoppa det inte i munnen.
 • Kokain. En fantastisk drog, både i medicinskt syfte och rekreationellt. Kändes som att leva i det lyckligaste ögonblicket i livet, och som att ha den längsta orgasmen i världshistorien. Du älskar alla.  Som bedövningsmedel är det fantastiskt effektivt också då man inte känner ett dugg av vad som pågår. Tyvärr är det kemiskt beroende, och om man är minsta betingad vill man att känslan ska fortsätta vara där. Följande rus blir svagare och svagare. Jag vet en kille som lätt kan gå igenom 1-2 gram – på någon timma. Han kommer inte bli gammal för det sliter på hjärtat och organen till sådan grad och lämnar snoppen som en förskrumpnad liten korv. Och drogen gör dig kåt. Kåt och impotent. Bara det borde verka avskräckande om man satte det på paketet. Det och att dina slemhinnor och hud sakta fräts bort upp mot din hjärna. Och även om du tycker att du är king of the mother effing world så beter du dig samtidigt som en dryg jäkla idiot för att du tror dig vara bättre än alla andra. Eller med andra ord som vilken Kristdemokrat som helst. Andra nackdelar? Att komma ner från att ha varit så pass hög gör det lätt för vem som helst att halka in i en depression, och även att känna sig riktigt taggad som om du har PMS. Åter igen som vilken Kristdemokrat som helst som blivit utröstad ur riksdagen.
 • Morfin. Tack landstinget för att jag råkade få en trippeldos av detta. När jag tänker efter samma eufori och förmåga att älska allt och alla. Jag var till freds trots rejäl hjärnskakning och 15 stygn, och mådde fantastiskt bra. Nackdelen? Injektion. Huga! Om de inte varit tränade, aldrig i livet använda någon smutsig jäkla nål.
 • Heroin – sorry aldrig testat, men verkar fanimej inte attraktivt att injicera något du nyss kokat i en matsked och får dig att se ut som Whitney Houston på en söndag.
 • Crack – aldrig testat. I princip så är det kokainets motsvarighet till snaps och får kokain att verka som lättöl.
 • Lustgas – 30 sekunders höghet och skrattanfall, samtidigt som hela huvudet domnar bort. Komplett jäkla ofarligt om du nu inte suger direkt från tuben helt okontrollerat och kväver dig själv. Vanligtvis har folk vett nog att inte kväva sig själva, men det kanske bara är min åsikt att Darwin faktiskt hade en bra idé.
 • Amfetamin. Fick det i en drink ovetandes och det var fruktansvärt obehagligt när jag inte visste orsaken till hjärtklappningen och nedstämdheten nästa dag. Men visst, nog hade jag farit runt som ett lokomotiv i nästan 12 timmar vid det laget.
 • Nikotin. Här har vi en lurig en. Den är ju laglig!!  Japp, laglig och accepterad och mer beroendeframkallande näst ställt med Crack. Jag snusar i princip under dygnets alla vakna timmar, och feströker också ”socialt”. Gula tänder, tandlossning och vid rökning också brunt jäkla slem. Japp, skitcoolt. Däremot har det en lugnande verkan på mig.
 • Alkohol. Jamen, denna är ju också laglig! Tacka fan för det. En rent av idiotisk drog jämfört mot många andra naturliga preparat (som maja).  Flest brukare och missbrukare i hela världen. Jag vet för jag har varit båda. Mer om detta senare.
 • Koffein. Oh yeah, Amfetamin-light! I brist på annat när jag är nykter, kan jag, då jag har hög motståndskraft mot droger i allmänhet lätt sänka kanske en sju stycken Red Bull innan jag märker av det minsta. Kaffe? En kanna innan jag ska lägga mig.
 • värktabletter. Whoppee! jättebra mot huvudvärk, och beroendeframkallande som få.
 • lyckopiller. Japp, ett piller som gör att du inte längre hänger upp dig på småsaker som att du har varit skitdeppig i sex månader. Och jo, höga serotoninhalter gör att man känner sig avslappnad och mer till freds. beroendeframkallande i stora mängder och är lite av hit-n-miss tills och att hitta någon som INTE gör dig mer deprimerad och självmordsbenägen är något man får testa sig fram till. Jippi. Och dessa är lagliga??? Fy fan, kör med KBT istället och börja tyck om dig själv.
 • hostmedicin. Yeah baby, här kommer vi till ett hjärtebarn. Vissa av dem står det ”Kan göra dig sömnig” på. Det borde stå ”Morgondagen är inställd”. Tyvärr säljs enbart barnversionerna i Sverige, annars skulle man faktiskt inte må så överjävligt och vara tvingad att se på dålig dags-TV när man är sjuk

Okej, detta är de preparat jag har erfarenhet av. Endast ETT utvecklade jag ett missbrukarproblem till, och det var alkohol. Kopiösa mängder under lång tid, tillsammans med dålig självkänsla dåligt självförtroende och brustna hjärtan är en dålig kombination.

DING DING DING! ”Jag tar uppenbara saker som vilken idiot som helst borde fatta för 10 000, Magnus”

Ska man skylla detta på alkoholen? Eller på kompisarna som alltid ville ut? Eller ska man ta sitt eget jävla ansvar och ta reda på varför man mår dåligt, då det är anledningen till att man dricker så mycket?

Jag gjorde det sistnämnda både genom att träffa en terapeft specialiserad i KBT och genom att gå till Anonyma Alkoholister.

Det hjälpte. Tack vare de 12 stegen kan man komma till större insikt, och boken borde man fanimej få läsa redan i skolan. Och de människor som går till AA är beundransvärda, och långt ifrån vad mångas uppfattning om AA är. De är inga lodisar som sitter på parkbänkar, och det är inga som försöker pracka på dig sina åsikter. De finns där, och försöker hitta ett bättre sätt att ta itu med sina problem än att bedöva känslorna med alkohol och droger.

För det var därför jag drack. Jag var deprimerad och utvecklade ur det en dödslängtan och en känsla av att inget spelade någon roll. Det är delvis därför också som att jag inte kan hålla med om att man inte kan bli botad från alkoholism. Det tror jag man kan, men ENBART om man med fullständig ärlighet tar itu med de underliggande problemen!

Förstår ni nu varför jag känner mig så jävla förbannad?

Svensk drogpolitik och alkoholpolitik späder på problemen mer än vad drogerna själva gör.

Genom en legalisering av droger skulle många av de uppfattade problemen kunna helt försvinna

 1. Den svarta marknaden skulle försvinna i princip över en natt. Pengarna drogerna genererar skulle inte gå till olagliga element, utan kunna skattas och gå till staten. Den undre världen skulle gråta bloder.
 2. Missbrukare skulle inte behöva hålla det i skymundan av rädsla för att åka fast och skulle kunna få och söka hjälp utan att stigmatiseras.
 3. Antalet brukare och missbrukare skulle öka – kortsiktigt, men allt eftersom normalisering tar sin kur skulle intresset och kunskapen om drogerna och deras effekter och bieffekter öka hos gemene man och intresset för att använda minska.
 4. Farliga substanser skulle minska då det skulle vara kontrollerat lika hårt som andra lagliga droger. Inget glas, inget talk, inget laxermedel.
 5. Smittspridningen skulle minska till närmare noll då det inte skulle vara problem för injektionsbrukare att få tag i nålar.
 6. Polisen skulle kunna fokusera på de olagliga producenterna och langarna som verkligen skadar människor med sin verksamhet, istället för att sy in 40 åringar som tar en joint till tipsextra istället för en öl.
 7. Dödsfallen och skadorna av överdoser och felaktig användning skulle på sikt minska då korrekta doseringar skulle göra det svårt.

”Men hur ska det gå till då folk skulle vara höga hela tiden så skulle samhället gå under! Tänk om din läkare är hög, eller en busschafför”

”Tänk om” För helvete! De kan redan vara långt gångna i sitt missbruk nu, och då ser jag hellre till att deras chef vet vilka droger de tar, kan testa för bruk under arbetspassen och skicka hem vederbörande eller se till att de får hjälp om de inte klarar av sina arbetsuppgifter.

”Marijuana leder till tyngre droger”

Ren jävla populistisk bullshit propaganda! Det är som att säga att om du äter godis kommer det leda in dig på de hårda godsakerna som Prinsesstårtor och Wienerbröd. Det enda som kan få en person att vilja ta mer droger i ett missbruk är inte att de vill ha starkare droger. Det är när ruset används som en flyktväg från verkligheten som man vill ha starkare. När folk mår dåligt så vill de fly hellre än att ta itu med problemen. Ge dem korrekt hjälp och vägledning så kommer Frestelsen att testa farligare preparat minska – förutom för de med akut dödslängtan.

”Droger gör folk våldsamma/deprimerade/självmordsbenägna”

Bullcrap! Se nedan.

”Jag vet en kompis som blev psykotisk efter marijuana”

Skitsnack! När man skärskådar de fall då någon som testat på en drog ballat ur och begått mord eller slagit sin fru eller våldtagit någon, så visar det sig – jag SVÄR – att de hade psykologiska problem redan innan. Drogen fungerar som en katalyst, javisst, för den har en psykologisk effekt på dig.

Men med tanke på att den inte kan skapa en helt ny personlighet åt dig så arbetar den faktiskt med det som redan finns där. Droger tar fram MER AV DEN DU ÄR. Har du dålig självkänsla, känner dig undanskuffad och arg, men tiger om det till vardags, så ligger det och pyr och bubblar. Sedan tar du en drink för mycket/röker på/drar en linje, och den ömtåliga fasad du har byggt upp vacklar. Din krutkagge du gått runt med ställer du då väldigt osäkert, och du leker rysk roulette med en automatisk pistol.

”Men men”

Inga jävla MEN! Det finns inga ofarliga droger. Punkt. Anledningen till att vi människor blir berusade är för att vi förgiftar vår kropp på något sätt. Det är inte nyttigt, och visst det går att ha kul utan droger, och livet skulle såååååå mycket bättre om ingen berusade sig.  Men fy fan vad tråkigt! Ingen fri vilja utan allt skulle behöva kontrolleras, även våra hem.

Visste ni om förresten att man kan göra sig hög på muskotnötter, dill och persiljefrön? Det finns varianter på rabarber med psykotropiska droger.

Ska dessa då också kunna beslagtas undrar jag då?

Slutligen vill jag bara delge er de regler jag fick lära mig då jag skulle testa droger. Jag fick dessa av en god vän.

 1. Testa aldrig nya droger med okända. Var alltid i gott sällskap.
 2. Ta aldrig droger när du känner dig nere.
 3. Stoppa aldrig i dig saker där du inte vet var de kommer ifrån. Om du inte vill dö, då ska du göra motsatsen.
 4. Alla droger passar inte alla. Vissa droger hjälper oss, vissa stjälper. Hitta det som passar dig och håll dig till det – med måtta.
 5. Lär dig rulla själv din jävel
Annonser
%d bloggare gillar detta: