At tänka utanför lådan

2010-07-21 av neocreo

Inte förrän om drygt två veckor finns det andra lediga platser med Ryanair till Paris. Men då är familjens semesterdagar slut. Pengarna som de betalat för flygbiljetter, boende och hyrbil kommer inte att betalas tillbaka. Har man bokat boende separat gäller inte paketreslagen om flygresan blir inställd på grund av strejk, enligt resebyrån Sembo som familjen anlitat.

via Flygstrejken stoppade drömresan till Paris | Nyheter | Aftonbladet.

Okej, så familjen hade köpt storsemester i Frankrike med EuroDisney som mål. Och så bestämde de sig för att snåla in lite och ta Ryan Air, utan försäkring kan jag tänka.

Okej här är min idé till denna familjen. Flygen går inte till Frankrike förrän på torsdag. Det är surt att försöka åka med Ryan Air till Frankrike inom två veckor. Vad göra?

Två val: Svär i tjugo minuter, trösta ungarna, och sätta sig för att leta efter alternativa färdsätt framför flyg till Frankrike. Flyg till Bryssel verkar gå. Visst man kanske förlorar en halv dag genom att ta tåget därifrån (Eurostar är SNABBT) men man kan se det som en del av upplevelsen och kanske t o m mer minnesvärt än att se en fransman utklädd till Musse Pigg? Sedan när semestern är över och den försenade dagen inte så mycket i färskt minne, försöka kräva in pengarna som förlorades och som man fick lägga ut genom försäkringen.

Val nummer två: Ställ in allting. Skyll på allt och alla och gå och gnäll i Aftonbladet för att någon ska tycka synd om de stackars barnen.

Kom igen! Lite initiativkänsla tack. Visst, om ni har ont om slantar efter att ha fläskat på för resan till Eurodisney, satsa då på att käka billig egenköpt mat istället för att käka på restaurang på området. Lovar, ni tjänar in flygresan bara där.

Annonser
%d bloggare gillar detta: