46000000 kronor =

2010-11-26 av neocreo

Piratpartiet LIVE!. Som de flesta som är intresserade av integritets, säkerhets och politiska frågor så dömdes Piratebay killarna ALLIHOP skyldiga i hovrätten.

Vilket, om ni ursäktar språket – är fanimej otroligt, med tanke på den svaga bevisningen, det dåliga framställandet av åklagarsidan, och det starka försvar som försvaret byggde upp.

Resultatet? Kortat fängelsestraff, och ÖKAT skadestånd.

Vilket för fallet från rättsskämt och spectrial direkt över till WTF?! Speciellt när man läser att  hovrättsrådet Ihrfeldt tidigare har suttit i Svenska föreningen för upphovsrätt ochhovrättslagmannen Kristina Boutz sitter i upphovsrättsorganisationen SFIR.

Nej men vad i helvete, sitter alla i domstolarna i någon jäkla copyrightorganisation? Och inte har vett att avsäga sig fall där de själva har intressen? Andra gången gillt. Tredje om man räknar med polisen som gjorde förundersökningen och sedemera jobbade för Warner Brothers – innan undersökningen var klar.

Varför är jag den ende som är upprörd?

Är jag den ende som är upprörd över att medhjälp till upphovsrättsintrång är värt 46 miljoner kronor? Det är ju för fan inte ens ett riktigt brott!!

Låt oss ta ett exempel från Rick Falkvinges pressrelease: – Man kan jämföra detta med att skadeståndet för en våldtäkt är 75000 kronor, säger Falkvinge.

okej, 46000000 / 75000 = 613,33

Du kan våldta 613 personer på raken, och komma billigare undan än om du ”medhjälper till upphovsrättsbrott”

Det är i princip om vi nu delar 613 personer i grupper om 30, vilket jag antar är normen för en normal högstadieklass, som att du har fått tuppjuck och våldtagit 20 högstadieklasser på raken.

Antagligen skulle du också komma lindrigare undan, då du också skulle kunna skylla på att de klädde sig slampigt eller uppträdde frestande.

Nåja, felen slutar ju inte där, men också att detta är vägledande för att webbplatsägare är slutansvariga över vad deras användare gör på webbplatsen.

Innebär detta att vi kan föra åtal mot Lunarstorms föredetta ägare för att de medverkat till ”medhjälp till grooming”?

Eller Google för anstiftan till terroristbrott?

Eller Facebook för ”medhjälp till förtal” föratt någon skrev något elakt om mig på internet?

Varför kan inte de anställda i domstolarna ser orimligheten? Det är totalskämmigt ta mig fan.

Eller också är det väl jag som är galen, och då vill jag fanimej inte bli botad.

Jag hyser nu noll förtroende för domstolarna, och kommer i bästa möjliga mån om så skulle krävas vägra erkänna deras domar som laga kraft.

Detta är ett beställningsjobb, hur fan ska man annars kunna komma till dessa slutsatser?

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: